• darkblurbg
  Therapie, begeleiding & trainingen

Over ons

Na bijna 18 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming gewerkt te hebben, heeft Simone Speerstra in 2012 bureau Trinitas opgericht. Het doel was om meer hulpverlening te kunnen bieden (meer preventief) in plaats van te werken met gezinnen wanneer ze bij de Raad voor de Kinderbescherming komen. Wel komen de ervaringen bij de Kinderbescherming (Justitie) nog steeds van pas, vooral bij echtscheidingszaken. Gedurende de afgelopen jaren zijn er collega’s bijgekomen die allemaal hun eigen expertise hebben waarbij we elkaar goed aanvullen. Als professionals doen we aan intervisie, wekelijks werkoverleg en volgen regelmatig opleidingen om onszelf verder te ontwikkelen.

 

Elske Algra

Orthopedagoog / GZ-generalist / Systeemtherapeut / Senior Onderwijsadviseur
 • e.algra@bureau-trinitas.nl
 • (06) 10 70 64 60

In mijn werk als Orthopedagoog Generalist en systeemtherapeut zie ik mijn cliënten als deskundige van zijn of haar leven. Zij weten als geen ander hoe hun leven eruit ziet en wat er wel en niet goed gaat. Samen gaan we op zoek naar de oplossing die vaak verscholen ligt achter de problemen bij de mensen zelf. Mijn hulp is gericht op het systeem van de cliënt. Dat wil zeggen dat de cliënt functioneert in directe interactie met zijn of haar omgeving. Hiervoor maak ik gebruik van individuele behandelingen, groepsbehandelingen, gezins- en relatietherapieën en psychologisch onderzoek. Alles met als doel mijn cliënten veiligheid, rust, vertrouwen én perspectief te bieden.

Advisering: Ik verrijk mijn werk in de praktijk door het geven van workshops en trainingen in het onderwijs en met interim opdrachten als intern begeleidster en als zorgcoördinator. Ook schuif ik aan bij moeilijke leerling- of oudergesprekken en denk ik mee met ingewikkelde casussen bij gebieds- en jeugdgezinsteam. Genoeg om over te praten, nog meer om op te lossen.

Judith Jansen

Hulpverlener Jeugd & Gezin (Ambulant) / Geweldloos Verzet & Verbindend Gezag / Gespecialiseerd in (V)echtscheidingen
 • j.jansen@bureau-trinitas.nl
 • (06) 16 06 76 09

In mijn werk ga ik samen met ouders en jongeren op zoek naar de mogelijkheden om kansen te creëren. Het doel is stappen te maken richting een nieuwe toekomst met meer stabiliteit, meer zelfregie en zelfredzaamheid. Mijn expertise en kracht liggen in het contact maken met cliënten binnen complexe gezinssituaties. Door mijn jarenlange ervaring binnen diverse organisaties ben ik altijd sterk betrokken geweest bij kwetsbare gezinnen: iedereen doet ertoe. Iedereen kan of heeft wel iets om ‘vooruit’ te komen. Het is mijn overtuiging dat mensen wel willen veranderen maar het moeilijk vinden om te veranderen. Het aanspreken van talent en initiatief van mensen zelf heeft de meeste veranderkracht. Door gezinsleden meer met elkaar te verbinden, waarbij de loyaliteit van het kind naar zijn ouders centraal staat, ontstaat er meer verbinding, vertrouwen en betrouwbaarheid.

Petra Laferte

Contextueel hulpverlener / Pedagogisch hulpverlener ( ambulant) / Contextueel therapeut i.o.
 • p.laferte@bureau-trinitas.nl
 • (06) 57 72 11 86

Soms belemmert de manier waarop we als mens keuzes maken, onze groei als mens. Als contextueel systeemtherapeut ondersteun ik jullie in het kijken naar dátgeen wat er in het verleden er toe deed, in relatie tot het heden en de toekomst. We maken daarbij gebruik van de verschillende generaties in de familie zodat we familiepatronen gaan herkennen. Na herkenning kunnen we gaan onderzoeken welke invloed dit heeft op jullie gezinsleven én de manier waarop dat mogelijk doorgegeven wordt aan de volgende generatie. Ik geloof om dát proces te volgen. Dit kost tijd, energie en inspanning. Als je er voor open staat om je te laten meenemen in de reis door de generaties van je familie, kan dat inzicht geven voor de toekomst. Waardoor veranderingen kunnen worden doorgevoerd in de manier waarop er beslissingen gemaakt worden. Dát levert uiteindelijk kracht en energie op. Mijn expertise is vooral te vinden in complexe gezinssituaties. De vraag: “wat willen de gezinsleden elkaar eigenlijk vertellen?” inspireert tot samen onderzoeken. Jarenlange werkervaring als jeugdwerker in een jeugdinrichting, werken bij de kinderbescherming én het werk bij het gebiedsteam, hebben me laten ervaren dat er in samenwerking met gezinnen veel mogelijk is.

Bob Schepers

Psycholoog
 • b.schepers@bureau-trinitas.nl
 • (06) 22 77 08 28

Tot 2015 stond mijn leven in het teken van topsport. De keuze om te stoppen met profvoetbal heeft mijn wereld op maatschappelijk vlak zeer verbreed. Het heeft mij altijd geïnteresseerd om het gedrag van mensen te begrijpen, vandaar dat Psychologie een logische studiekeuze is geweest. Eerst tijdens mijn profcarrière en later tijdens mijn studie ben ik ervan overtuigd geraakt dat een goede mindset in het leven zeer belangrijk is. Als hulpverlener probeer ik mensen die op welke manier dan ook ergens in vastlopen zo goed mogelijk te helpen om deze mindset zich eigen te maken. Hierin zijn openheid, vertrouwen en respect voor mij kernwaarden.

Mariët Rotteveel

Frontmanager Bureau Trinitas
 • administratie@bureau-trinitas.nl
 • (06) 51 63 20 06

Als officemanager ben ik verantwoordelijk voor de administratieve processen en systemen.

Het tijdig opvolgen van alle procedures, maar ook cijfers en tabellen, ik voel me daarbij als een vis in het water.

Het ontzorgen, ordenen en structureren van de bijkomende administratieve werkzaamheden zodat de hulpverleners / therapeuten van Bureau Trinitas zich kunnen focussen op dát waar zij goed in zijn.

Simone Speerstra

Contextueel Therapeut / eigenaar Bureau Trinitas
 • s.speerstra@bureau-trinitas.nl
 • (06) 14 37 09 50

Ik geloof in de eigen kracht van ieder mens. Ik hou ervan om met cliënten op zoek te gaan naar oplossingen. Op zoek naar een oplossing die nog niet eerder is aangedragen of waar aan gedacht is. Op zoek naar de sleutel tot ruimte en vrijheid. Om in verbinding met jezelf en de ander te staan. Want we hebben elkaar nodig. Wanneer jij je op een positieve manier kan verbinden met de mensen om je heen, biedt dit vrijheid in verbondenheid.

“Voor alles is een oplossing, wat niet wil zeggen dat die altijd gemakkelijk is”.

Daarnaast werken wij nauw samen met:Josiana Vermaning

  Marjo van Pomeren

   Marleen Poldervaart